Återvinn ditt skräp

Att återvinna sitt skräp är otroligt viktigt i dagens samhälle. Vi kan inte hålla på och skräpa ned jorden som man gjorde på t.ex. 80-talet. Då tyckte man att det räckte med att packa ned skräpet i en sopsäck med stenar i och kasta i sjön. Eftersom påsen sjönk så tänkte man väl att problemet var ur världen eftersom det inte längre gick att se, men oj så fel alla hade. Skräp gör att både djurlivet och miljön mår dåligt. Fåglar är idag fyllda av plast de fått i sig på skräpiga stränder och liknande. För att inte tala om metallburkar som slängs på åkrar där man skördar hösilage till kor och andra djur som sedan får denna metall i sin mat. Det slutar nästan alltid med döden för dessa stackars djur.

Istället för att kasta ut sina sopor i naturen på detta vårdslösa sätt så åker man till en återvinningsstation och sorterar sitt skräp. Det är då bra att redan i förväg ha en sortering hemma för att underlätta när man väl åker iväg och ska slänga skräpet. Töm då bara påsarna i rätt container så är det färdigt sedan. Vanliga saker att sortera är plast, kartong, metall och glas. En annan mycket viktig sak att återvinna på rätt sätt är batterier. Eftersom batterier innehåller en miljöfarlig syra så får dessa absolut inte under några omständigheter slängas ut i naturen. På återvinningen finns det speciella lådor där man slänger sina batterier på ett säkert sätt.