Elcyklar

Är du trött på att sitta i milslånga bilköer när du ska till jobbet? Då är det dags att fundera på andra alternativ att färdas på, för bil är faktiskt inte alltid det bästa. Vissa som bor i större städer eller nära dessa har ofta möjlighet till pendeltåg som ett alternativt färdmedel. Detta gäller dock långt ifrån alla personer eftersom vissa har väldigt långt ens till närmaste tågstation.

Om man ändå vill skippa bilen så är nog det bästa och bekvämaste alternativet att införskaffa sig en bra elcykel till bra pris. Med en elcykel kan man lagligt cykla i max. 25km/h. Har du en mil till jobbet så kommer det alltså inte ta så lång tid att ta dig dit. Dessutom så är det inte alls jobbigt att cykla på en elcykel eftersom man får så mycket hjälp av det elektriska. Man känner väldigt stor skillnad om man först cyklar en bit med hjälpläget igångsatt och sedan stänger av det helt. Då får man känna hur mycket man skulle behöva kämpa med en vanlig cykel. Jämför man då en vanlig cykel med en elcykel så kommer man nog tycka att det är värt pengarna för att kanske till och med ta sig fram till jobbet snabbare.

En elcykel kan användas av hela familjen, men blir nog ofta för stor för yngre barn. Då finns det dock ett relativt brett urval av mindre elcyklar också. Se bara till att alltid använda hjälm när du cyklar elcykel eftersom man färdas i helt andra hastigheter än med en vanlig cykel.