Fräscha upp telefonen

Telefoner slits, precis som allt annat. Det kan vara både rent kosmetiskt och invändigt. I många fall kan man fixa till dessa problem för att kunna använda telefonen längre, men det är inte alltid det går att lösa lika bra. Allt beror egentligen på hur pass allvarligt felet är och hur mycket det skulle kosta att åtgärda.

Eftersom telefoner är lätta att tappa både när man håller de i handen eller om man kanske glömt stänga fickan så är de ofta i riskzonen för att få skador. Detta i kombination med att många telefoner är otroligt sköra gör att speciellt skärmar går sönder ofta. Har telefonen glasbaksida så går även dessa såklart sönder lätt. En skärm är sällan otroligt dyr att laga, men några hundra upp mot drygt tusen kronor får man räkna med. Priset beror egentligen på vilken modell man har på telefonen.

En annan typisk slitsak på telefoner är batteriet. När man har använt det ett tag och laddat det säkert åtminstone någon gång om dagen så kommer det bli tröttare. Batterikapaciteten är alltså då inte densamma som den var när telefonen var ny. Även batteriet kan bytas ut för att göra så telefonen känns lite piggare. När det gäller batteriet så drar telefonen mycket mer batteri när den är kall, så försök hålla den så varm som möjligt när det är kallt ute.

Det finns såklart fler saker man kan göra för att underhålla skicket på sin telefon, men dessa två är de vanliga sakerna som slits.