Vad gör man med en lamineringsmaskin

En lamineringsmaskin kan vara bra och användbar till mycket. Om man bara ska beskriva rakt av vad en sådan maskin gör så är det helt enkelt att plasta in papper. Maskinen plastar med ganska hård plast, så papperet kan inte fladdra på samma sätt när det är laminerat utan blir mer åt det styva hållet.

Det finns många olika lamineringsmaskiner att välja mellan, stora och små. De utför dock samma jobb, men skillnaden blir hur stora papper de kan hantera. Har man inte behovet av att laminera stora papper så är en mindre lamineringsmaskin nättare och mer behändig. Det är mycket användbart med en sådan maskin om man t.ex. ska skriva inbjudningskort till någon tillställning och lägga i brevlådor hos folk. Är de då laminerade så gör det ingenting om det ligger där i brevlådan under en regnig natt, det kommer inte påverkas eftersom plasten gör det vattentåligt. Om man har målat någonting i blyerts kan det också vara bra att laminera om man inte har något fixativ hemma. Då förseglas det man ritat och slipper bli utsmetat om man råkar ta på målningen. En annan sak är om man kanske vill göra ett eget kortspel, eller fixa perfekta spelkort för den blöta fjällvandringen. För att undvika att korten förstörs så kan man då laminera dem. Då kommer de garanterat hålla sig mycket fräscha och fina!

Du vet sällan i förväg när du kan komma att behöva en lamineringsmaskin, så det är bäst att du köper en redan idag! Annars står du där och ångrar dig när du väl behöver ha någonting inplastat.