Få bra batteri på datorn

Ju mer du använder din dator – desto sämre blir batteriet. Om du märker att ditt batteri på din dator börjar sjunka otroligt snabbt så fort du använder den kan det vara en idé att byta batteriet. Men innan det har gått så här lång kan det finnas saker som du kan göra för att få batteritiden längre på din dator.

Avsluta applikationer

Likt på din mobil så kan du även på datorn avsluta applikationer som kanske ligger och drar batteri i bakgrunden. Har du till exempel varit inne på Google Chrome räcker det inte med att du trycker på det röda krysset uppe i hörnet för att applikationen ska avslutas. Utan då måste du högerklicka på ikonen för Google Chrome och sedan trycka på avsluta – i alla fall om du har en MacBook.

Sänk ljusstyrkan

Även på din dator kan du reglera ljusstyrkan. Du kanske inte behöver ha den på det högsta som går bara för att. Utan skänk den några snäpp och du kommer att märka stor skillnad på batteriet. Det kan också vara bra att sätta på nattläge på datorn. Det betyder att ljusstyrkan på datorn kommer att bli mer oranget och “mjukare” efter en specifik tid. Detta sparar också batteri.

En sak i taget

Till sist kan du tänka på att göra en sak i taget. Stäng ner och avsluta det du inte håller på med längre och fokusera bara på det du gör just nu. Skriv klart det du ska skriva innan du börjar använda Photoshop eller liknande.