Ladda dina egna batterier

Precis som att en apparat behöver nya batterier ibland, eller att en bil behöver bensin för att kunna köras, så behöver även du ladda dina batterier. Allt som finns här i världen behöver något slags bränsle för att kunna leva, och för det råder inget undantag.

Om du inte prioriterar och ger dig tid för att själv ladda upp dina batterier då och då kommer de tillslut att vara urladdade. Och vad händer då? Jo, de kommer helt enkelt inte att kunna starta upp din kropp längre. På samma sätt som du behöver ladda din telefons batterier så behöver du ladda dina egna med mat, vila och annat som får dig att må bra.

Om det inte funkar

Eftersom att människors sparlåga är ganska lång kan vi klara oss utan tillräckligt laddade batterier ett bra tag. Men det betyder inte att det får konsekvenser. Hur mycket du än vilar efter att ha kört på sparlåga ett tag finns risken att du inte känner dig utvilad. Eller hur mycket du än tränar får du inte de resultat du vill uppnå.

Så för att se till att du inte använder upp din sparlåga för mycket kan du skaffa dig olika hjälpmedel, som då hjälper dig ta reda på när det är dags att ladda batterierna. Det kan till exempel vara syremätare, CRP-test och liknande som du hittar genom att klicka här! Men det kan också vara en korsordstidning, en målarbok, ett sällskapsspel eller något annat som får dig att slappna av och ta dig tid för återhämtning.