Spara batteri på telefonen

Behöver du ladda din telefon flera gånger om dagen? Tar det bara några timmar och så är ditt telefonbatteri nere på noll procent? För att få ett bättre batteri behöver du inte köpa en helt ny telefon eller byta batteri. Det finns faktiskt ganska många saker du kan göra innan det kommer till det stadiet att du behöver byta telefon. Vet du inte redan om de sakerna så får du reda på dem här nedan. 

Stäng av appar

När du har en app öppen och sen stänger ner den så betyder inte det att den avslutas bara sådär. Appen ligger fortfarande kvaroch drar batteri i bakgrunden, det alltså även fast du inte är inne på appen mer. Så om dina barn har kollat på Babblarna på din telefon, spelet ett spel eller kanske kollat på videos på youtube – glöm inte att avsluta den app de har använt helt när de är färdiga. Samma sak gäller om du själv använder appar. 

Strömsparläge

På många telefoner finns det något som heter strömsparläge. Med det aktiverat så är din telefon inställd på att spara batteri. Det innebär att den automatiskt drar ner ljusstyrkan, samt låser och släcker din telefon efter ungefär 30 sekunder om skärmen är upplåst. Batteriet dras såklart fortfarande, men det dras inte lika fort och därmed kommer din telefon kunna användas längre. 

Inte för varmt och inte för kallt

När din telefon blir för varm eller för kall dras mycket batteri. När det är soligt behöver mobilen alltså vara i skuggan, och när det är kallt behöver mobilen vara på en varm plats och inte utsättas för kyla.