Att anordna en heldagsfotografering

Ibland får man fotograferingsjobb som sträcker sig över en hel dag. Det kan handla om ett evenemang, en tävling eller kanske en fest. Om man fotograferar under en hel dag så kommer man förmodligen hinna ta många hundra bilder. Då kan det vara smart att tänka efter före när det gäller hur man ska organisera upp dagen så man orkar med.

Det viktigaste att tänka på när man packar inför en sådan dag är att ha ett extrabatteri till kameran. Kamerabatterier håller sällan för en hel dag, så man bör åtminstone ha ett batteri extra. Om det första batteriet laddar ur så kan man då ta fram det andra och fortsätta fota. Under tiden man använder det andra batteriet så kan man passa på och ladda upp det första, förutsatt att man har tillgång till ett eluttag.

En annan sak som man måste tänka på är hur man ska äta under dagen. Kommer man bli bjuden eller ha möjlighet att köpa mat på plats? Om inte kan det vara smart att plocka med sig mat som kan ätas kallt, för det är inte speciellt troligt att du kommer ha tillgång till en mikro. Tips på sådan mat är t.ex. en god sallad eller matiga mackor.

Se också till att du har någonstans att sätta dig ned under dagen. Eftersom fotografering för det mesta är en stående aktivitet så är det bra att kunna sätta sig och vila ben och rygg när det behövs.